Uji Qafshtama është i lehtë, natyral mineral, me zero nitrate dhe i pasur me magnez. Ai
udhëton nga 1350m lartësi në më pak se 48 orë nga burimi në tavolinat tona, i freskët,
me një cilësi të kontrolluar dhe i mbrojtur. Këto dhe cilësi të tjera janë arsyet pse Uji
Qafshtama është zgjedhur si uji i preferuar i Shqiptarëve.

Elektrolitet Natyrale (mg/L) dhe Kompozimi Mineral (mg/L)

Vlerat e Ujit

MAGNEZI

Është një mineral alkaline metal i tokës, i cili luan një rol jetik në funksionin
metabolik, muskulor dhe kardiovaskular. Një shishe 2-litërshe me ujë mineral
Qafshtama siguron 17% të kërkesës ditore për magnez të një të rrituri.

Nga buron Qafshtama

Uji Qafshtama buron në lartësinë 1350m në malin e Qafshtamës në vargmalet e Skënderbeut.

Ai rrjedh nga thellësitë e tokës përmes shkëmbinjve magmatikë ku filtrohet natyrshëm dhe pasurohet me kripëra minerale. Burimi njihet për vetitë e tij kuruese pasi Qafshtama është një ujë i lehtë dhe i pasur me minerale të dobishme për shëndetin si magnezi dhe kalciumi.

Në kompaninë Qafshtama, ne e kuptojmë mire rëndësinë e ruajtjes së integritetit natyror të ujit që ofrojmë, prandaj përdorim teknologji inovative për të siguruar që çdo shishe të përcjellë te konsumatori esencën e ujit Qafshtama dhe cilësive të tij të çmuara.

Burimi i Nenës Mbretëreshë

Emri i burimit të Qafshtamës, "Burimi i Nënës Mbretëreshë", daton në vitin 1932, kur familja mbretërore shqiptare "Zogu" vendosi të analizonte të gjitha burimet malore në Shqipëri për të zgjedhur ujin më të pastër dhe më cilësor për konsum personal. Pas një sërë testesh të kryera në një laborator të Vjenës, Qafshtama u zgjodh si ujë për tryezën e familjes mbretërore. Në të njëjtin vit, Nëna Mbretëreshë përuroi një çezmë të famshme malore, nga ku familja mbretërore merrte ujini e pastër e të çmuar të malit të Qafshtamës. Që nga ai moment, burimit iu dha emri "Kroi i Nënës Mbretëreshë", duke e veshur me histori të kaluarën e hershme të këtyre maleve. Kroi i Nënës Mbretëreshë tashmë është pjesë e listës së monumenteve natyrore të Shqipërisë.

Parku Kombëtar i Qafshtamës

Parku Kombëtar i Qafshtamës është një park natyror i mbrojtur që shtrihet rreth 25 kilometra në lindje të Krujës. Parku i Qafshtamës është përcaktuar si zonë e mbrojtur në vitin 1966. Ka një sipërfaqe prej 2000 hektarësh, me një peisazh të bukur malor të përbërë kryesisht nga pyje me pisha te larta, disa liqene të vegjël dhe burime të rralla uji. Ky park shquhet për vlerat natyrore dhe gjelbërimin e virgjër. Në vite kampi i pushimeve në Qafshtamë shërbente si destinacion për trajtimin e sëmundjeve të ndryshme të mushkërive.

Historia jonë

Historia jonë fillon në vitin 2006, kur një kompani lider në industrinë ushqimore në Shqipëri, EHW Gmbh, vendosi të investojë në një fabrikë moderne dhe sistemin e shpërndarjes për paketimin e ujit të mrekullueshëm Qafshtama direkt në burimin "Kroi i Nëna Mbretereshe" në një lartësi prej 1350m.